Loading color scheme

Paniekaanvallen? Het kan iedereen overkomen!

Hyperventiliatie, hartkloppingen, duizeligheid, wazig zien, zweetaanvallen, trillen, het idee dat je flauwvalt, misselijkheid, allemaal manieren waarop je lijf aan kan geven dat je een paniekaanval hebt. Ontzettend beangstigend, zeker als je geen idee hebt wat er met je gebeurt. 

AguaMarijn ziet opvallende veel jonge mensen met angst- en paniekaanvallen in haar praktijk. Maar jong, oud, man of vrouw, iedereen kan het overkomen. Een paniekaanval kan zich op vele manieren voordoen en is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Misschien denk je wel dat er iets ernstig mis is met je lijf. Dit is gelukkig niet het geval bij een paniekaanval, wel is het een teken dat er iets aan de gang is in je leven wat veel te veel is. Je systeem is als het ware overbelast op dat moment en je lijf kan dit op verschillende manieren uiten. Alleen is de oorzaak niet fysiek maar psychisch. Een interessante is om te onderzoeken welke emoties er niet geuit worden. Een paniekaanval heeft veelal niet met angst op zich te maken, maar met een te veel aan ongeuite emoties. 

Niet zelden raken de paniekaanvallen gekoppeld aan een specifieke locatie of handeling. Stel: iemand krijgt zijn eerste hevige paniekaanval in een overvolle trein. Het met de trein gaan wordt een koppeling en zodra de trein er maar aan komt rijden begint diegene al wazig te zien. Zo kunnen er ook allerlei andere koppelingen ontstaan, zoals een drukke omgeving of een festival als trigger als het je daar gebeurt. Herken je dit? Ga eens na welke koppeling er bij jou is ontstaan. Soms kunnen zulke koppelingen betekenen dat je niet meer (alleen) de deur uit durft. De impact op je leven kan dan groot zijn.

Belangrijk voor nu is om te weten dat je goed geholpen kunt worden, dat er hoop en uitzicht is op een leven zonder die hevige paniekaanvallen! Met hypnotherapie kun je werken aan de oorzaak van paniekaanvallen en werken aan je veerkracht. Zorg goed voor jezelf en blijf er niet alleen mee zitten. Ga aan de slag om te voorkomen dat je jezelf gaat beperken vanuit angst.

 

Leave your comments

Comments

  • No comments found