Loading color scheme

Bezield leven. Hoe doe je dat?

Waardoor laat jij je eigenlijk leiden? En lukt het jou om ruimte te creëren in jouw leven om datgene te doen wat voor jou van wezenlijk belang is?

In jou zit een passie,

een uniek talent dat zin geeft aan jouw bestaan,

de stuwende kracht om het beste van jezelf te geven.

Met de vraag ‘Wat bezielt jou?’ vraag je in feite naar wat iemand drijft om dat te doen wat hij of zij doet. Onze drijfveren zijn te beschouwen als een besturingssysteem voor menselijk gedrag, dat richting geeft aan ons dagelijks handelen.“ We kunnen ons laten leiden door zielsdrijfveren, zoals verlangens, passie, waarden. Maar ook door meer egogerichte drijfveren als behoeften, angsten en persoonlijke belangen” (Schuijt, 2008).

Niet alle drijfveren leiden even sterk tot bezieling. Wie zich bewust is van zijn drijfveren heeft de keuze waardoor hij of zij zich laat leiden. Kunnen kiezen is een enorme kracht van de mens. In onze keuzes komen zowel onze vrijheid als onze verantwoordelijkheid tot uitdrukking. Door te kiezen geven wij richting en betekenis aan ons leven. Onverwerkte ervaringen uit het verleden kunnen echter maken dat we steeds weer vanuit deze oude ervaringen handelen. Dit mechanisme kan bezieling in de weg staan. Bewustwording van deze oude patronen kan helpen om de weg vrij te maken om ons door andere drijfveren te laten leiden.

Wanneer je geconfronteerd bent met leegte of zinloosheid in je leven, is het nodig eerst weer in contact te komen met de ziel. Het is een soort reis, terug naar je ziel, die je duidelijk maakt waar voor jou de essentie van je bestaan ligt. Het leven nodigt jou als het ware uit om met grote vragen aan de slag te gaan, zoals:

• Hoe creëer ik voldoening in mij leving?

• Hoe kom ik erachter wat nú voor mij belangrijk is?

Hoe vind ik de moed om mijzelf oprecht te uiten?

• Hoe kan ik mijn leven leiden, trouw aan mijzelf en niet aan de verwachtingen van anderen?

 

Herken je een of meerdere van deze vragen? Bij AguaMarijn kun je terecht met zingevingsvragen, bewustwording en transformatie van oude patronen. Hypnotherapie is bij uitstek geschikt om het contact met je hart, met je ziel te herstellen waardoor zielsdrijfveren opnieuw gehoord kunnen worden. Hierdoor kan de kwaliteit van jouw ziel weer gaan doorstralen in de dingen die jij doet....en dát herkennen we als "bezieling". Interesse? Vul dan nu het contactformulier in!

 

5 TIPS OM ALVAST ZELF MEE AAN DE SLAG TE GAAN!

Ik geef je hier alvast 5 tips om zelf mee aan de slag te gaan. Een bezield leven vraagt immers aandacht, oefening en ruimte. Ontdek maar eens of je een of meerdere van onderstaande dingen kunt inbouwen in jouw leven van alle dag, helemaal op jouw manier, om meer vanuit innerlijke gevoelde waarden te leven:

1.) Doe rustig aan. Kijk maar eens hoe tijd en leven een nieuwe dimensie krijgen wanneer je rustig aan doet. Haast is namelijk omgekeerd evenredig met kwaliteit van leven.wink

2.) Blijf in beweging. Water beweegt, het stroomt fris en staat niet stil. Zo is het ook met je lijf! Bijkomend voordeel is dat door die lichaamsbeweging gelukshormonen worden aangemaakt.

3.) Lach. Met een vriendelijke uitstraling creëer je ruimte voor ontmoeting met anderen en ontspanning. Het is in de ontmoeting met een ander dat we ons mens-zijn ervaren. En ook al gaat het even niet zoals je wilt, blijf je bewust van het privilege dat je er bent, dat je bestaat!

4.) Bedank. Bedank alles waarvan je dagelijkse bestaan oplicht en jij je gelukkig voelt omdat je leeft. Wees ook regelmatig dankbaar voor je unieke talenten. Wijd iedere dag een moment om te bedanken en je geluksstroom zal groeien.

5.) Leef in en nu. Alles wat je hebt is de dag van vandaag. Gebruik hem zo goed mogelijk, zodat hij memorabel wordt. Bedenk ’s-morgens voor het opstaan op welke manieren je die dag tot een zinvolle dag gaat maken!

Leave your comments

Comments

  • No comments found