Loading color scheme

Afvallen en emotie eten

De kern van afvallen zit in het houden van jezelf

Hypnotherapie bij afvallen en emotie eten is erop gericht om zowel de innerlijke balans te herstellen als te werken aan een blijvend gezonde levensstijl. Het resultaat is dat je lekker in je vel zit zowel van binnen als van buiten.

De wens om af te vallen begint vaak vanuit onvrede over het eigen lijf. Toch blijkt het niet zelden lastig te zijn om blijvend op het gewenst gewicht te blijven. Dit kan te maken hebben met bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld of emotie-eten. Wanneer het je niet lukt om jouw gewicht in balans te houden kan het fijn zijn om samen met een hypnotherapeut te ontdekken wat de onderliggende oorzaak is van je eetgedrag en leefstijl, zodat je weer blij kunt zijn met jezelf en jouw lijf. Hypnotherapie kan helpen om onbewuste gewoonten, eetpatronen en overtuigingen te doorbreken.

 ‘DE KERN VAN AFVALLEN

ZIT IN HET HOUDEN VAN JEZELF’

Hypnotherapie in het kort

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij het gaat om bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en groei. Het gebruik van trance vormt de spil van deze therapie. In hypnotherapie wordt trance therapeutisch ingezet. Trance is niets anders dan een vorm van sterk geconcentreerde aandacht, terwijl je ontspannen bent. Zoals bijvoorbeeld wanneer u dagdroomt of helemaal opgaat in een boek. Deze alledaagse vorm van trance kent iedereen. Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning wanneer je onder begeleiding bent bij een diëtst of gewichtsconsulent.

De invloed van stress op onze stofwisseling

Wie stress ervaart, maakt in het lichaam een aantal stresshormonen aan. Deze hormonen zorgen er voor dat we extra alert zijn en als het ware klaar zijn om te vluchten, vechten of te bevriezen. Het is een overlevingsmeganisme dat maakt dat op dat moment minder urgente processen op een laag pitje worden gezet. Een daarvan is de stofwisseling. Onze stofwisseling wordt trager wanneer we stress ervaren, met als gevolg dat we meer voedingstoffen opslaan, dus ook vet. Stress draagt bij aan overmatige kilo’s.

Het is dan ook belangrijk om bij de wens om af te vallen, naast een gezond voedingspatroon, wat te doen aan de stressfactoren. Dit kan door een combinatie van lichamelijk beweging, proactief ontspannen, voldoende slaap én therapie.

Emotie eten

Onverwerkte emoties en negatieve overtuigingen zijn opgeslagen in je onbewuste. Je kunt nog zoveel wilskracht hebben, als er iets in je onbewuste een koppeling maakt tussen bijvoorbeeld ‘verdrietig voelen’ en ‘koekjes eten’, blijf je toch naar de koektrommel grijpen. Je zult moeilijk blijvend afvallen als de koppeling tussen een emotie en eten in je onbewuste blijft bestaan.

Afvallen met hypnotherapie

Onderzoeken wijzen uit dat hypnotherapie bij afvallen vooral op de lange termijn effectiever is dan alleen afvallen met een dieet. Naast dat het gewicht blijvend is afgenomen, ervaren mensen een steeds betere kwaliteit van leven. Via hypnotherapie kan je namelijk de oorzaak van je eetgedrag en overgewicht helder krijgen.

Hypnotherapie bij afvallen is gericht op: het creëren van een positief zelfbeeld, het onderzoeken van de oorzaak van het eetgedrag en overgewicht en het terugkrijgen van de regie op het eetgedrag.

Weet dat je welkom bent met vragen of om je aan te melden. Laat je gegevens achter via het contactformulier en AguaMarijn neemt zo spoedig mogelijk contact met je op!