Loading color scheme

Stress? Leef het leven met je hart!

Het hart als sleutel naar meer veerkracht & vitaliteit.

HET HART WEET EERDER DAN HET HOOFD DAT ER IETS MIS IS. TOCH LUISTEREN WE MEESTAL ALLEEN NAAR HET HOOFD.

Van stress naar veerkracht met behulp van wetenschappelijk onderbouwde technieken.

Of je nu op een basic niveau je stress wilt verminderen, je meer inzicht wilt krijgen in de kracht en het effect van emoties of dat je het verlangen hebt je op een dieper niveau te kunnen verbinden met jezelf en de ander, werken aan hartcoherentie bij AguaMarijn biedt uitkomst.

Wat is hartcoherentie?

Ons hart is het eerste orgaan dat reageert op emoties. Wist je dat er een verband bestaat tussen je hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in je lichaam? Wanneer we stress ervaren laat ons hart een chaotisch beeld zien. Hart, brein en emoties zijn dan niet goed op elkaar afgestemd waardoor we minder goed kunnen functioneren. Stress leidt dan ook tot lichamelijke veranderingen, veranderingen in je gevoelstoestand, cognitieve veranderingen (o.a. tunnelvisie) en veranderingen in je gedrag. Je kunt je dan ook voorstellen dat stress hierdoor effect heeft op je prestaties, je relaties, je welzijn en je gezondheid. Onderstaande afbeelding laat mooi zien hoe iemand van zeer incoherent naar een meer coherente staat van zijn gaat binnen 3 minuten met behulp van een hartcoherentie-oefening.

Coherentie is de mate waarin jouw hart, jouw brein en jouw emoties op elkaar zijn afgestemd. De HeartMath apparatuur geeft een onmiddellijke, objectieve feedback van je innerlijke staat. Coherentie uit zich in de afstemming tussen de ademhaling, hart-ritmevariabiliteit en de bloeddruk. Onderstaand plaatje laat een coherente staat van zijn zien van dezelfde persoon als hierboven.

Waarom is coherentie zo belangrijk? Wanneer je coherent bent, kun je beter bij jezelf blijven en beter functioneren en reageren zoals je graag zou willen. Hierdoor ben je beter in staat om in balans te blijven, besef je beter dat je een keuze hebt in hoe je reageert en ben je beter in staat om open te blijven horen wat een ander zegt. 


RESULTAAT:

  • • Betere gezondheid
  • • Verbetering prestaties (o.a. geheugen)
  • • Meer emotionele balans en veerkracht
  • • Verdiepen van de slaap
  • • Betere concentratie en leervermogen
  • • Vergroten zelfvertrouwen
  • • Toename energie en vitaliteit
  • • Verbetering bloeddruk

Gelicenseerd Heartmath therapeut

Als gelicenseerd HeartMath therapeut biedt AguaMarijn het HeartMath stressreductie programma Werken aan Veerkracht aan. Daarnaast wordt de HeartMath-apparatuur (emWave) ingezet voor biofeedback om het effect van sessies zichtbaar te maken.

De behandeling van angst- en paniekklachten wordt ondersteund door hartcoherentietraining. Hartcoherentietraining is een ademhalingstechniek die relatief eenvoudig is aan te leren. Diverse studies tonen veelbelovende resultaten over de effectiviteit. De training zorgt ervoor dat de balans in het lichaam weer terugkomt. Ook zorgt hartcoherentietraining voor stabiliteit tijdens stressvolle momenten.

Programma Werken aan Veerkracht

Het programma Werken aan Veerkracht is dé HeartMath Methode voor veerkracht en persoonlijke effectiviteit.

Het programma helpt je om meer inzicht te krijgen in de gevolgen van stress en wat je daaraan kunt doen. Er wordt gewerkt met een werkboek. Hier staan technieken in waarmee je stressvolle situaties, groot en klein, beter leert hanteren. Met deze technieken ga je bouwen aan veerkracht. De kern van de HeartMath methode is dat je veerkracht groter word naarmate je meer energie hebt. Met behulp van de technieken leer je energielekken op te sporen en te dichten, energie op te laden en energie vast te houden. Daarmee heb je de sleutel in handen om je veerkracht te versterken.

Je zult ervaren dat door het toepassen van deze technieken de fysiologie van je lichaam bij stressvolle situaties verandert. Hoe jij je voelt en hoe je reageert wordt niet meer bepaald door automatische stressreacties. Je gaat steeds vaker inzien dat er verschillende manieren zijn waarop je kunt reageren. Jij bepaalt welke manier je kiest.

We kennen allemaal momenten waarop we ons prettig voelen en we in balans, gelukkig en tevreden zijn. Dit zijn momenten, thuis, met vrienden en familie, of op het werk, wanneer de dingen lopen zoals we graag zien dat ze lopen. Maar we weten ook hoe snel onze stemming verandert als het even tegen zit en het niet gaat zoals we zouden willen. De technieken die je gaat leren met het programma Werken aan Veerkracht kunnen je helpen weer sneller in balans te komen, direct in het moment zelf.

Duur van het programma

Het HeartMath Werken aan Veerkracht programma is een 1 op 1 training en omvat 7 wekelijkse sessies van 1 uur à 1,5 uur. Het mooie aan het programma is dat je de tijd heb om de technieken te oefenen. Zo worden ze gewoon en vanzelfsprekend en krijgen ze een plekje in je dagelijkse leven. Hiermee bouw je veerkracht op en kun je bij stress de mens blijven die je graag wilt zijn, in verbinding met jezelf en de ander. 

Om het programma te volgen dien je het werkboek en een Inner Balance trainer (HeartMath apparatuur) aan te schaffen. Dit zit, naast het intakegesprek, inbegrepen in het startpakket. 

Ben je benieuwd of hartcoherentietraining iets voor jou kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met me op!

Startpakket

€ 150,-


Intake à 1,5 uur

Werkboek Werken aan Veerkracht

Gebruik Inner Balance trainer (HeartMath apparatuur) (evt. ook te koop)

Coaching traject

€ 120,- / sessie


Sessie van 1 á 1,5 uur

Inzet werkboek Werken aan Veerkracht & HeartMath apparatuur

Bouwen aan veerkracht & gezondheid